Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 06.02.2023. godine

07.02.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 06.02.2023. godine, u 21,15 sati, u ulici Brce, prilikom pregleda lica H.E. (1985.) iz Zenice, pronađena su dva pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, dok je kod lica C.J. (1991.) iz Zenice, pronađena jedna tableta koja svojim izgledom asocirana na opojnu drogu “Ecstasy” i jedno pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge” su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 05/06.02.2023. godine, u ulici Stjepana Radića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u pomoćni objekat “Crkve Svetog Josipa”. Tom prilikom su otuđena dva trimera marke “Stihl” i jedne makaze za sječu živice marke “Stihl”. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

U toku noći 05/06.02.2023. godine, u mjestu Kopice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo H.T. iz Maglaja. Tom prilikom iz kuće otuđen jedan gasni pištolj marke “Ekol”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 05/06.02.2023. godine, u mjestu Kopice, izvršen je pokušaj teške krađe u kuću vlasništvo V.J. iz Maglaja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 06.02.2023. godine, u vremenskom periodu od 01,00 do 04,00 sati, u mjestu Čobe, izvršen je pokušaj teške krađe u kuće vlasništvo H.M., M.J. i B.R., svi iz Maglaja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 06.02.2023. godine, u vremenskom periodu od 01,00 do 16,00 sati, u mjestu Kopice, izvršen je pokušaj teške krađe u kuću vlasništvo F.J. iz Maglaja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

U vremenskom periodu od 03.02. do 06.02.2023. godine, u mjestu Šije, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u prostorije Mjesne zajednice Šije, koje su smještene u Domu kulture Šije. Tom prilikom otuđena jedna bušilica, brusilica, aku brusilica i vazdušna puška. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 05/06.02.2023. godine, u mjestu Kraševo, izvršeno je krivično djelo “Krađa” dizel goriva iz radne mašine marke “Hamm”, vlasništvo firme “Euro-Asfalt” doo, Sarajevo. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 05/06.02.2023. godine, u mjestu Cerovac, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, oštećenjem četiri pneumatika na putničkom motornom vozilu marke “Golf”, vlasništvo P.S. iz Tešnja. Rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Usora

U vremenskom periodu od 27.01.2023. godine do 06.02.2023. godine, u mjestu Ularice, izvršena su krivična djela “Teška krađa” i “Oštećenje tuđe stvari”, tako što su izbušena četiri pneumatika na traktoru marke “Massey Ferguson” koji se nalazio u garaži, vlasništvo S.Š. iz Usore, dok je na putničkom motornom vozilu marke “Volvo”, razbijeno bočno staklo. Također, iz plastičnog spremnika je otuđeno 500 litara nafte. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

U vremenskom periodu od 31.01. do 06.02.2023.godine, u mjestu Brezovo polje, izvršen je pokušaj teške krađe u kuću, vlasništvo Š.P. iz Žepča. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading