Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 13.03.2023. godine

14.03.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 13.03.2023. godine, u 13,45 sati, u ulici Alije Izetbegovića, prilikom pregleda lica T.E. (1980.) iz Kaknja pronađen je jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Zavedena je kriminalistička obrada lica uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 13.03.2023. godine, u vremenu od 07,00 do 14,55 sati, u ulici Titova, u mjestu Jelah, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” putničkog motornog vozila marke “Peugeot 206”, vlasništvo G.A. iz Tuzle. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca. Istog dana, u 17,00 sati, u mjestu Jevadžije, od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, otuđeno vozilo je pronađeno, te je prevezeno na parking prostor Policijske stanice Tešanj.

Dana 13.03.2023. godine, u 16,15 sati, u mjestu Jevadžije, od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke “VW-Golf”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao S-A.E. (2000.) iz Teslića, koji je tom prilikom pružio aktivni otpor te je došlo do oštećenja službenog vozila marke “Škoda-octavia”, vlasništvo Uprave policije MUP-a ZDK. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading