Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 12.03.2023. godine

13.03.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 12.03.2023. godine, u vremenu od 08,00 do 12,45 sati, u ulici Aleja šehida, na parking prostoru tržnog centra, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”. Tom prilikom oštećeno je putničko motorno vozilo marke “Seat-Altea”, vlasništvo H.A. iz Zenice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 12.03.2023. godine, u 17,20 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, izvršeno je krivično djelo “Nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja”. Tom prilikom, propuštanjem izravnog čuvanja psa na javnom mjestu od strane vlasnika, došlo je do napada psa na dva malodobna lica iz Zenice, koja su tom prilikom zadobili lakše tjelesne povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Zenica. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 12.03.2023. godine, u 06,20 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Pečuj, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestovalo putničko motorno vozilo marke “BMW”, kojim je upravljao K.H. (2002.) iz Zenice i putničko motorno vozilo marke “VW Kombi ” (vozilo saniteta), vlasništvo Javnog preduzeća Dom zdravlja Zavidovići, kojim je upravljao M.S. (1988.) iz Zavidovića. Tom prilikom su oba vozača zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. U sanitetskom vozilu vozilu su se nalazila lica J.Š. (1964.) iz Zavidovića koji je zadobio lakše tjelesne povrede i K.O. (1956.) iz Zavidovića koji je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading