Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 28.03.2023. godine

29.03.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 28.03.2023 .godine, u 11,30 sati, u ulici Alije Izetbegovića, prilikom pregleda lica P.A. (1987.) iz Kaknja, pronađena su dva upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 27/28.03. 2023. godine, na kamenolomu “Ribnica”, izvršena je krađa određene količine dizel goriva iz radne mašine marke “Volvo E 5 30”, vlasništvo firme TC Kakanj. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading