Connect with us

ZE-DO KANTON

MUPZDK poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju utakmice BiH – Ukrajina

20.03.2024.
ntvic.ba

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona objavila je da poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Ukrajine, kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti navijača, stručnog osoblja i gostiju.

U cilju dosljedne primjene Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK, prvenstveno kada su u pitanju nedozvoljeni predmeti i protivpravna ponašanja, podsjećaju navijače da je zabranjeno unošenje na stadion bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava i alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Na ulazima u stadion bit će vršen detaljan pregled svih lica radi sprječavanja unošenja u stadion nedozvoljenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti takve predmete neće biti dozvoljen ulazak u stadion.

Podsjećaju navijače na njihovu obavezu da postupaju u skladu sa naredbama policijskih službenika, kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija i drugih službenih lica.

Na dan utakmice u vremenu od 17.00 sati do okončanja aktivnosti na obezbjeđenju događaja predviđena je izmjena režima saobraćaja u određenim ulicama oko stadiona Bilino polje te se pozivaju učesnici u saobraćaju da poštuju navedenu izmjenu režima saobraćaja i naredbe policijskih službenika, te koriste druge alternativne ulice.

– Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona također poziva građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim bezbjednosno interesantnim informacijama, kao i informacijama o uočenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim pojavama, da o tome odmah informišu nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Continue Reading