Connect with us

ZE-DO KANTON

Na osam fakulteta UNZE u prvom upisnom roku pristiglo je preko 700 prijava brucoša

03.07.2023.
ntvic.ba (I.T.)

Završen je prvi upisni rok na Univerzitetu u Zenici. Na osam fakulteta ovog univerziteta u prvom upisnom roku pristiglo je preko 700 prijava brucoša.

Već u prvom upisnom roku koji je trajao od 12. do 30. juna, UNZE je zaprimio 752 prijave, što je 100 prijava više u odnosu na ukupan prošlogodišnji broj upisanih brucoša. Medicinski i Politehnički fakultet jedina su dva fakulteta koji su već nakon prvog upisnog roka dobili više prijava nego su ponudili mjesta za upis. Na ta dva fakulteta tokom ove sedmice bit će provedeni prijemni ispiti.

-Konkurs je bio raspisan za 955 studentata, za prvi upisni rok primili smo 752 prijave i jako smo zadovoljni. Na šest fakulteta ostalo je slobodnih mjesta, te očekujemo da će se popuniti na drugom upisnom roku, naglasila je prof. dr. Maša Alijagić, prorektorica za nastavu i studentska pitanja.

Mašinski, Fakultet inžinjerstva i prirodnih nauka, Filozofski, Pravni, Ekonomski i Islamsko pedagoški fakultet, fakulteti su koji će slobodna mjesta ponuditi i u drugom upisnom roku. Na ovih šest faklulteta nema prijemnih ispita. Drugi upisni rok planiran je od 28. augusta do 15. septembra, kada na ovom univerzitetu očekuju prijave još milimalno 50 brucoša.

Continue Reading