Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Bliten za 03.07.2023. godine

04.07.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 03.07.2023. godine, u 18,20 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, prilikom pregleda lica A.S. (1988.) iz Zenice, pronađeno je jedno pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 03.07.2023. godine, u 00,05 sati, u ulici Prve zeničke brigade, prilikom pregleda lica A.M. (1989.) iz Zenice, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Kakanj

Dana 03.07.2023. godine, u 13,35 sati, u mjestu Varda, prilikom pregleda lica Č.I. (1988.) iz Kaknja, pronađeno je pet pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 03.07.2023. godine, u 13,55 sati, u ulici 27. juli, izvršeno je krivično djelo “Krađa”. Tom prilikom je iz parkiranog putničkog motornog vozila marke “Ford”, vlasništvo D.S. iz Kaknja, otuđena torba u kojoj se nalazio mobitel marke “Alkatel”, zdravstvena knjižica i određeni iznos novca. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 03.07.2023. godine, u 20,20 sati, u mjestu Varda, prilikom pregleda lica K.E. (1993.) iz Zenice, pronađena su dva pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zavidovići

U toku noći 02/03.07.2023. godine, u ulici Tvornička, iz prostora firme “Krivaja-Tvornica montažnih kuća” doo, Zavidovići, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”. Tom prilikom je izvršeno presjecanje i otuđenje elektro kabla u dužini od 30 metara. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Tešanj

Dana 03.07.2023. godine, u 15,30 sati, u ulici Titova, u mjestu Jelah, u Ugostiteljskom objektu “Doha doo Baldwin”, vlasništvo Đ.H. iz Tešnja, od strane lica O.M. (1997.) iz i M.E. (1993.), iz Tešnja, izvršena su krivična djela “Nasilničko ponašanje” i “Oštećenje tuđe stvari”. Tom prilikom su osumnjičeni fizički napali lice M.M. iz Tešnja, te oštetili njegov fotoaparat marke “Canon”. Ovom prilikom je M.M. zadobio lakše tjelesne povrede, dok je O.M. zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Usora

U vremenskom periodu od 28.06. do 03.07.2023. godine, u mjestu Omanjska, izvršen je pokušaj teške krađe u kuću vlasništvo M.M. iz Usore. Tom prilikom je pričinjena materijalna šteta dok iz kuće nije ništa otuđeno. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 03.07.2023. godine, u 20,50 sati, u ulici Bistua Nuova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Opel” kojim je upravljao K.S. (1964.) iz Zenice i motocikl marke “Suzuki” kojim je upravljao Š.A. (2001.) iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading