Connect with us

ZE-DO KANTON

Održana prva službena press konferencija Generalnog BH sajma ZEPS 2024

03.07.2024.
ntvic.ba (A. K.)

U Zenici je danas održana prva službena press konferencija Generalnog BH sajma ZEPS 2024. Nakon petogodišnje pauze zenički privredni sajam ZEPS ponovo će biti organizovan i to u periodu od 01. do 05. oktobra. Na ovogodišnjem sajmu očekuje se učešće brojnih kako domaćih tako i stranih izlagača a zahvaljujući upravo ovom sajmu grad Zenica ponovo postaje centar privrednih dešavanja u ZDK.

Sajam ZEPS najznačajniji je domaći sajam na kojem će i ove godine biti zastupljene različite djelatnosti. Prema riječima organizatora očekuje se da će ovogodišnji privredni sajam ZEPS biti veći u odnosu na ranije te da će donijeti nove poslovne prilike i ojačati privredu ne samo ZDK nego i šire. Ministarstvo za privredu ZDK je od samog javljanja ideje ponovnog pokretanja Generalnog BH sajma ZEPS 2024. uzelo aktivno učešće u organizaciji.

– Ovogodišnji ZEPS je nagovještaj boljih dana za našu privredu, on je jedan od simbola grada Zenice, ZDK i Bosne i Hercegovine. Zenica je mjesto gdje mi proslavljamo pobjede naše reprezentacije i mislim da će u oktobru ove godine Bosna i Hercegovina proslaviti pobjedu privrede. Zahvaljujem se Istanbulskoj privrednoj komori kao najvećoj komori na svijetu koja je potvrdila svoje učešće na ovogodišnjem ZEPS-u. Mislim da ne postoji u regiji Zapadnog Balkana sajam sa boljim brendom kao što je ZEPS. Drago mi je da su Ministrastvo koje predvodim i Vlada  ZDK dio ovog, već sada možemo reći, privrednog događaja godine, istakao je Samir Šibonjić-ministar za privredu ZDK.

Pomoćnica gradonačelnika grada Zenica za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem istakla je da će grad Zenica dati svoj doprinos kroz ustupanje prostora, tj. sajamske površine na Kamberovića polju, kao i obezbjeđenje potrebnih dozvola i saglasnosti za postavljanje privremenih objekata i uređaja u okviru sajamskih manifestacija.

– Grad Zenica će obezbjediti sve potrebne dozvole i saglasnosti za postavljanje privremenih objekata i uređaja u okviru sajamskih manifestacija, odnosno obezbjeđenje prostornih pretpostavki za postavljanje sajamskih objekata i potrebne infrastrukture za organizaciju sajma, istakla je Amra Mehmedić- pomoćnica gradonačelnika grada Zenica.

Na press konferenciji je istaknuto i da grad Zenica zahvaljujući ovom sajmu ponovo postaje centar privrednih događanja u ZDK. S druge strane, organizatori su istakli zadovoljstvo što se nakon pet godina pauze ZEPS ponovo organizuje jer je ovaj privredni sajam prilika za nove poslovne prilike i generalno jačanje međusobne saradnje i podrške.

– ZEPS ove godine nudi izvanredan sajamski sadržaj, sa velikim brojem domaćih i stranih kompanija, razmjenu iskustava i što je najvažnije platformu za uspostavu novih kontakata i poslova, istakao je Sanel Ibrić- menadžer sajma ZEPS 2024.

Na press konfereniciji su se obratili i Samra Duraković – Gluhić menadžerica marketinga i prodaje, i predstavnica kompanije TAPAS d.o.o., vlasnika licence Generalnog BH sajma ZEPS 2024. te predjsednik Tursko-bosanskoghercegovačkog udruženja privrednika (TUBSIAD)  Abdurrahman Uvak koji je istakao da  su Turska i Istanbulska privredna komora snažan partner Generalnog BH sajma ZEPS 2024.

Continue Reading