Connect with us

KAKANJ

Počelo intenzivno čišćenje gradskih i prigradskih saobraćajnica

14.03.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Dolaskom ljepšeg vremena JP „Vodokom“ počelo je sa intenzivnijim čišćenjem gradskih i prigradskih saobraćajnica te će u narednom periodu raditi i na uređenju zelenih površina. Poslovi na uređenju izvode se na osnovu ugovora sa Zavodom za planiranje i izgradnju Općine Kakanj, uz saglasnost općinskog načelnika, te dobijenih naloga za izvršenje određenih poslova.

Usluge održavanja higijene na području općine Kakanj JP „Vodokom“ realizuje prema programu održavanja komunalne čistoće. S obzirom na vremenske uslove u posljednje vrijeme “Vodokom” je počeo sa pranjem i metenjem saobraćajnica koje će se nastaviti i u narednom periodu.

– Mi smo već 12. marta počeli sa pranjem saobraćajnica. Njihovo, kao i pranje parking prostora podijeljeno je u kategorije, a metenje u vremenske periode. Sve se to radi u skladu sa standardima i normama – naglasila je Selvedina Kulović, šef Odjeljenja održavanja u JP „Vodokom“ Kakanj.

Pored održavanja komunalne čistoće saobraćajnica u narednom periodu planirano je da se izvode radovi i na uređenju zelenih površina.

– S obzirom da je u okviru programa održavanja komunalne čistoće i održavanje uređenih zelenih površina mi smo počeli sa prvim radnim operacijama, a to je proljetno izgrabljivanje travnjaka, duž glavne gradske saobraćajnice. Pored toga, JP “Vodokom” vrši održavanje 38.453 m² travnjaka, oko 893 m² ružičnjaka, 520 m² grmova i oko 540 m² žive ograde – istakla je Kulović.

Održavanje komunalne higijene od velike je važnosti a građani sa kojima smo razgovarali poručuju da bi se podjednako trebalo raditi i u gradskim i prigradskim naseljima.

Pored redovnih poslova na vodosnabdijevanju i odvozu smeća ovo preduzeće radi i na održavanju vodotoka, organizaciji rada Gradske zelene i robne pijace, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređenja zgrada, a sve s ciljem da se unaprijedi komunalna higijena na području kakanjkse općine.

Continue Reading