Connect with us

ZE-DO KANTON

Premijer Pivić i ministri u Vladi razgovarali s predstavnicima Saveza penzionera/umirovljenika ZDK

18.06.2024.
ntvic.ba

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić, zajedno s ministricom zdravstva dr. Aidom Salčinović, ministricom finansija Dženanom Čišijom i ministrom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antoniom Šimunovićem, razgovarao je s delegacijom Saveza penzionera/umirovljenika Zeničko-dobojskog kantona u kojoj su bili predsjednik ovog saveza Mustafa Trakić i predsjednik Nadzornog odbora (NO) Hajrudin Alić, koji je ujedno i predsjednik NO Saveza penzionera/umirovljenika FBiH.

Gosti su upoznali premijera i članove Vlade sa položajem i strukturom populacije penzionera u ovom kantonu, kao i zahtjevima donesenim na Skupštini Saveza.

U fokusu razgovora bila je podrška radu Saveza te penzionerima koji primaju minimalnu penziju, a njih je oko 36.000 od ukupno 60.000 penzionera u ovom kantonu. Naveli su da 271 penzioner prima penziju nižu od 300 KM.

Premijer Pivić je naglasio da je aktuelna Vlada Zeničko-dobojskog kantona izuzetno socijalno osjetljiva i da se za socijalnu zaštitu izdvajaju značajna sredstva iz budžeta ovog kantona.

Naglasio je da Vlada ostaje opredjeljena da bude podrška ovoj ranjivoj kategoriji u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima. 

Press služba ZDK

Continue Reading