Connect with us

BIH

Promovirana 42. generacija polaznika Policijske akademije FMUP-a

20.03.2024.
ntvic.ba

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u srijedu je promovirana 42. generacija polaznika za početni čin “policajac“, javlja Anadolu.

Obuku je uspješno okončalo 296 polaznika koji će biti angažirani u sklopu MUP-a Kantona 10 – Livno, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Tuzlanskog kantona i Posavskog kantona.

Učesnike svečanosti pozdravio je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, koji je čestitao kadetima na odabranom putu, te izrazio očekivanja da će časno i u skladu sa zakonom obnašati dužnosti policajca.

“Čast mi je i zadovoljstvo što se mogu obratiti našim kadetima, jer su oni danas ovdje najbitniji. Dragi kadeti, vi ste budućnost BiH, vi ste oni na čijim leđima ostaje naša država i oni koji treba u miru da je štitite od kriminalaca, a ne daj Bože u ratu da je branite. Budućnost BiH je na policijskim službenicima”, rekao je Isak.

Prema ocjeni nastavničkog vijeća najbolja polaznica 42. generacije je Samra Mujkić. U svom obraćanju zahvalila se nastavnom osoblju, predavačima, istruktorima i svim uposlenicima Policijske akademije FMUP-a.

“Svjesni smo da smo preuzeli veliku odgovornost, ali s ponosom stojimo pred vama, spremni da preuzmemo tu ulogu. Za nas je ova služba čast i mi obećavamo da ćemo svojim radom i predanošću opravdati povjerenje koje nam je dato. Nastojaćemo doprinjeti stvaranju sigurnog okruženja za sve građane BiH. Bićemo primjer integriteta, poštenja i profesionalizma u obavljanju svojih dužnosti. Bićemo spremni suočiti se s izazovima i riješiti probleme na najbolji mogući način“, poručila je Mujkić.

Na ceremoniji, koja je počela intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine, uručene su diplome svim polaznicima koji su položili sve testove i uspješno okončali veoma zahtjevnu policijsku obuku.

Continue Reading