Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

U Bosni i Hercegovini danas djelomično vedro

11.04.2023.
ntvic.ba

U Bosni i Hercegovini danas će biti djelomično vedro. Lokalno slaba kiša u Bosni je moguća tokom noći na srijedu. Vjetar slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19 stepeni.

U srijedu, 12.04.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima lokalno može pasti malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

U četvrtak, 13.04.2023., u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti kišu od poslijepodnevnih sati i tokom noći na petak. Na vrhovima planina će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23°C.

U petak, 14.04.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina je u jutarnjim satima. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Tokom dana se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

Continue Reading