Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

FHMZBIH: Danas u Bosni oblačno sa slabom kišom, na planinama slab snijeg

10.04.2023.
ntvic.ba

Danas u Bosni prije podne oblačno sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Djelomično smanjenje oblačnosti i postepen prestanak padavina u drugom dijelu dana. U Hercegovini više oblačnosti prije podne, lokalno sa slabim padavinama. U poslijepodnevnim satima u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačnije će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

U utorak, 11.04.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Slaba kiša u Bosni tokom noći na srijedu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

U srijedu, 12.04.2023., u Bosni i Hercegovini će veći dio dana preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima u Bosni lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

U četvrtak, 13.04.2023., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Očekuje se naoblačenje u drugom dijelu dana i kiša tokom noći na petak. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Continue Reading