Connect with us

KAKANJ

U Medresi „Osman Redžović“ u Visokom upriličena hafiska dova Madžidu Aganhodžiću

13.03.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Proteklog vikenda u Medresi „Osman ef. Redžović“ u Čajangradu kod Visokog upriličena je hafiska dova Madžidu Aganhodžiću učeniku drugog razreda Medrese. Madžid je uspješno okončao hifz pred komisijom Rijeseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini početkom marta. Inače svoj put hifza, Madžid je započeo sa svojim roditeljima, te nastavio sa muhaffizom Safetom Husejnovićem.

Madžid Aganhodžić je ukupno 25 hafiz Medrese „Osman ef. Redžović“. Hifz je položio pred komisijom u periodu od 18. februara do 3. marta

Ovaj mladi hafiz je od najranijeg životnog doba imao želju da započne sa učenjem hifza, a intenzivnije je počeo 2015. godine kada su njegovi roditelji Nijaz i Adisa zvanično postali hafizi. 

– Kada su moji roditelji imali hafisku dovu 2015. godine ja sam nekako poželio da i ja jednog dana završim hifz. Iako sam ja i tokom djetinstva učio Kur“an, nekako je sve krenulo od 2015. godine, kada sam počeo učiti hifz sa svojim roditeljima – istakao je Madžid Aganhodžić hafiz Kur’ana.

Na ovoj hafiskoj dovi, posebno sretni i zadovoljni bili su Madžidovi roditelji, koji su zahvalni Gospodaru svih svjetova, što im je omogućio da dožive da im sin okonča  memorisanje Kur’ana.

– Hvala Allahu dž.š koji nas je počastio da ovo dočekamo – kazala je Adisa Aganhodžić, majka hafiza Madžida.

– Meni je veća radost dova moga sina Madžida nego moja dova koju smo također upriličili ovdje u Medresi „Osman ef. Redžović – istakao je Nijaz Aganhodžić“, otac hafiza Madžida.

Upornim radom i požrtvovanjem, ovaj mladi hafiz je ostvario svoj cilj te njegov primjer može poslužiti kao inspiracija svima koji žele krenuti njegovim stopama. Treba podsjetiti da je Madžid Aganhodžić rođen 2006. godine u Zenici. Trenutno je odličan učenik drugog razreda Medrese „Osman ef. Redžović“. Učestvovao je  na mnogim takmičenjima u učenju Kur’ana te postigao zapažene rezultate.

Važno je naglasiti da su ovom svečanom događaju prisustvovali, hafizi, imami, te brojni gosti, kao i izaslanik  Reisu-i-uleme Islamske zajednice u BiH, hafiz dr. Mensur ef. Malkić.

Continue Reading