Connect with us

KAKANJ

U toku akcija prikupljanja sredstava za operaciju Razije Heganović

13.09.2023.
ntvic.ba (M.K.)

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Raziju Heganović iz Kaknja. Razija je rođena sa deformacijom kukova i neophodna joj je operacija koju je moguće izvesti u Istanbulu i za koju su potrebne 22.000 eura. U ovu akciju uključili su se i članovi neformalne grupe građana Kilometar života, koji prodaju svoje kilometre sa Sarajevskog polumaratona koji će trčati u nedjelju. Zajedničkim snagama, našoj sugrađanki  možemo ispuniti najveću želju: da hoda i živi život bez bolova.

Kakanjka Razija Heganović rođena je sa deformacijom kukova, zbog čega joj je onemogućeno normalno kretanje, što se itekako odražava na kvalitet njenog života. U zadnje vrijeme zdravstevno stanje Razije se pogoršalo, i zbog svakodnevnih bolova rijetko izlazi iz svog doma, u kojem živi sa roditeljima i kćerkom. Ljekari preporučuju ugradnju umjetnog zgloba oba kuka u Istanbulu , a potrebna sredstva za operaciju su 22.000 eura. Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje sredstava, u funkciji je i humanitarni broj 17048, putem kojeg građani mogu donirati 2 KM. Pored poziva, u akciji se može učestvovati i donacijama putem web stranice www.pomoziba.org ili standardnih transakcijskih računa Udruženja Pomozi.ba.

-Razija Heganović iz Kaknja rođena je s deformacijom kukova. Trebala je uraditi operaciju prije puberteta, ali su njeni roditelji za to saznali kada je već bilo prekasno. Sada joj se stanje uveliko pogoršalo i ovo je kako sama kaže njen posljednji pokušaj ka ozdravljenju. Za njenu ugradnju umjetnog zgloba oba kuka u Istanbulu potrebno je 22.000 eura. Ona živi s roditeljima i kćerkom, a nikada nije radila zbog teškoća pri hodanju. U posljednje dvije godine ne napušta kuću zbog jakih bolova. Ovom operacijom Razija bi trebala živjeti bez boli, ograničenih kretnji i napokon imati normalan život. Osim poziva na broj 17048 možete joj pomoći i donacijama putem web stranice klikom na opciju “Doniraj odmah” ili standardnih transakcijskih računa, izjavila je Saliha Rokša glasnogovornica Pomozi.ba.

Akciji su se priključili i članovi neformalne grupe građana “Kilometar života”, koji prodaju svoje kilometre sa Sarajevskog polumaratona i Intersport fun run utrke koja će biti održana u nedjelju 17. septembra, kako bi se potrebna novčana sredstva za operativni zahvat što prije prikupila.

-Budući da se u nedjelju održava polumaraton i Intersport fun run utrka u Sarajevu, mi smo se odlučili da ponudimo svim građanima da otkupe naše kilometre koje ćemo trčati, i na taj način pomognu Raziji. Otkup kilometara je jednostavan. Svi koji žele učestvovati mogu se javiti nekom od naših članova i otkupiti kilometre po cijeni koja njima odgovara, uplate mogu vršiti lično ili putem računa koji se nalaze u apelu na Pomozi.ba, rekao je  Esmin Brodlija  član neformalne grupe građana “Kilometar života”

Utrci koja može promijeniti Razijin život, pridružili su se i učesnici iz drugih bosanskohercegovačkih gradova. Zajedničkim učešćem u ovoj akciji,  našoj sugrađanki možemo omogućiti operativni zahvat koji bi promijenio njen život. Život bez bolova i kretanje bez poteškoća, njene su najveće želje.

Continue Reading