Connect with us

KAKANJ

U MZ Plandište u toku radovi na sanaciji saobraćajnice

13.09.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

U MZ Plandište godinama je za vrijeme intezivnih kišnih padavina dolazilo do plavljenja na vrlo frekventnoj dionici puta. U toku su infrastrukturni radovi na djelu puta u ovoj MZ i za nekoliko dana ovaj dugogodišnji problem trebao bi biti riješen.

Naselje Plandište spada u red vrlo naseljenih kakanjskih prigradskih mjesta koje se još uvijek širi i gradi. Ovu dionicu puta koristi veliki broj stanovnika, a godinama je uslijed kišnih padavina bilo otežano kretanje i odvijanje saobraćaja. Upravo na ovoj lokaciji dolazilo je do plavljenja saobraćajnice, što je stvaralo probleme svim učesnima u saobraćaju, kako vozačima tako i pješacima, naročito djeci.  

-Radovi su počeli i mislim da će za par dana ovaj dugogodišnji problem konačno biti riješen. Ovaj dio ceste je plavio prilikom obimnih kiša. Vrijednost radova koje finansira Općine Kakanj je 25.000 KM. Moramo još da saniramo jedan dio puta, odnosno da ga vratimo u prvobitno stanje kod pravoslavnog groblja, kazao je Sabit Čehajić, član Savjeta MZ Plandište.

Mještani MZ Plandište nekoliko su puta ukazivali na ovaj problem. Jedan naizgled mali infrastrukturni problem, zapravo je ovdašnjem stanovništvu otežavao obavljanje svakodnevnih obaveza. Upravo zato su sretni što se u ovom novoizgrađenom i gusto naseljenom mjestu radi i na poboljšanju infrastrukture.

-Mi smo imali veliki problem i za pješake i za vozače. Djeca nisu ovim dijelom mogla prolaziti u školu niti u obližnju džamiju na mektebsku nastavu.Sada će to biti riješeno i kiše mogu padati, kazao je Sabit Čehajić, član Savjeta MZ Plandište.

Mještani kao i predstavnici ove velike mjesne zajednice poručuju da je neophodno intenzivnije ulagati u relalizaciju različitih infrastrukturnih projekata. Sve s ciljem ljepšeg i ugodnijeg života za sve stanovnike naše lokalne zajednice.

Continue Reading