Connect with us

KAKANJ

U toku upis djece u Obdanište „Mladost“ Kakanj

20.06.2024.
ntvic.ba (A.T.)

U toku je upis djece u Javnu ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj za pedagošku 2024./2025. godinu. Upis traje do 1. jula tekuće godine ili do popune kapaciteta grupa.

I ove godine Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“  otvorit će svoja vrata za brojne kakanjske mališane. Naime ova predškolska ustanova vrši upis djece i to za odgojno – obrazovne grupe: Mlađa jaslička grupa, starija jaslička grupa i mlađa vrtićka grupa.

-Što se tiče upisa, Upravni odbor je raspisao javni poziv za upis djece u vrtić. Primamo 8 djece u mlađu jasličku grupu, 5 u stariju jasličku grupu, tu se radi o dupunama grupa. U mlađu vrtičku grupu primamo 25 djece i to će biti jedna novoformirana grupa, istakla je za NTV IC Helmina Murtić, pomoćnica direktorice JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj.

Upis u Obdanište Mladost traje do 1. jula tekuće godine ili do popune kapaciteta grupa. Za upis je potrebno dostaviti odgovarajuću dokumentaciju. Također, roditelji mogu dostaviti i dokaze o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti po kriterijima za upis.

-Obavezna dokumentacija je zahtjev koji se popunjava, zatim rodni list djeteta koje se prijavljuje i izjava da oba roditelja žive na području općine Kakanj. Prednost prilikom upisa imaju one porodice u kojima su mjesečna primanja manja, samohrani roditelji, dodala je Murtić.

Roditelji čija djeca budu primljena u Javnu ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ su dužni do potpisivanja ugovora dostaviti ljekarsko uvjerenje i potvrdu o mjestu prebivališta oba roditelja na području općine Kakanj.

Continue Reading