Connect with us

ZE-DO KANTON

U Zenici održan 15. Međunarodni Atletski miting „Zenica 2024“

20.06.2024.
ntvic.ba (Dž.H.,A.T.)

Jučer je u Zenici održan 15. Međunarodni Atletski miting „Zenica 2024“ na kojem je učestvovalo 150 atletičara iz osam zemalja. Najzanimljivija disciplina bila je bacanje kugle u kojoj je pobjedu ostvario bh. takmičar Mesud Pezer.

15. Međunarodni atletski miting „Zenica 2024“ i ove je godine okupio atletičare iz BiH, regije, ali i šire. U različitim disciplinama, takmičari su se borili za najviši plasman. Posebno treba izdvojiti takmičenje u bacanju kugle u kojem je pobjedu ostvario Mesud Pezer sa hicem od 21 metar i četiri centimetra. Drugo mjesto osvojio je Armin Sinančević iz Srbije.

-Jako sam sretan nakon završenog takmičenja. Bio mi je cilj da prebacim dužinu preko 21 metar, bilo je 21:04. Imao sam malih povreda prije mjesec i po, koje su me spriječile da učestvujem na Evropskom prvenstvu. Međutim, sada nemam tih problema i za oko mjesec dana, nastupit ću na Olimpijskim igrama u Parizu, istakao je za NTV IC Mesud Pezer, bacač kugle.

I ove godine takmičenje je održano u organizaciji Atletskog kluba Zenica iz kojeg su se potrudili da sve protekne na visokom nivou, što su potvrdili i učesnici. Domaćini su zadovoljni što su i ove godine uspjeli da održe kvalitet mitinga.

-Uspjeli smo ipak da nastavimo tradiciju da organizujemo nadam se dobar miting. Vidjeli smo dosta dobrih rezultata, bilo je lijepo, jer nas je i vrijeme poslužilo. Ja sam već sa nekim učesnicima mitinga razgovarao i oni su mi rekli da su zadovoljni organizacijom ovog sportskog događaja, kazao je za NTV IC Aziz Kevelj, organizator Međunarodnog Atletskog mitinga „Zenica 2024“.

Od disciplina u kojima su se posebno istakli bh. atletičari, treba izdvojiti i takmičenje u bacanju koplja u kojem je pobijedio Dejan Mileusnić sa hicem 73, 87. Izvan oficijelnog takmičarskog programa, posjetioci su mogli pogledati juniore u trci na 200 metara, te djevojčice 2010. godište i mlađe u trci na 300 metara, kao i utrku na 100 metara u kolicima.

Continue Reading