Connect with us

KAKANJ

Uskoro realizacija novih infrastrukturnih projekata u Obdaništu Mladost

08.11.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Nakon završetka radova na vanjskom uređenju JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj uskoro počinju novi infrastrukturni radovi na rekonstrukciji grijanja. Svi radovi realizuje se sa ciljem da se korisnicima ali i uposlenicima JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“  obezbijede adekvatni uslovi za što bolji i ugodnji boravak u ovoj Ustanovi.

Godišnjim planom i programom rada JU za predškolski odgoj i obrazovanje Mladost Kakanj planirano je da se nastave ulaganja u ovu ustanovu kroz različite infrastrukturne projekte. Dobra saradnja sa lokalnom zajednicom ali i nevladinim sektorom od velike je važnosti za funkcionisanje obdaništa koje najmlađim kakanjcima uvijek nastoji obezbijediti, najbolje uslove.

-U ovoj godini nastavljamo sa realizacijom odgojno-obrazovnog rada i aktivnosti kao i infrastrukturnih projekata. Također, nastavljamo realizovati i specijalizirani program iz Engleskog jezika, rehabilitacijski program a naša Ustanova pruža i usluge logopeda koja se odnosi na djecu koja nisu naši korisnici. Istakla bih saradnju sa lokalnom zajednicom koja je nama od velikog značaja ali saradnju i sa drugim instutucijama i nevladinim organizacijama, istakla je Azra Čišija- dir. JU Mladost Kakanj

Obzirom da su u proteklom periodu završeni radovi na vanjskom uređenju odnosno zamjeni stolarije i rekonstrukciji fasade na obe zgrade u skorije vrijeme bi trebali početi radovi na rekonstrukciji grijanja.

-U ovom periodu počinjemo sa rekonstrukcijom grijanja u našem vrtiću a naredni projekti su rekonstrukcija elektro-instalacija te uređenje enterijera, istakla je Čišija.

Svi projekti i programi koji se realizuju u ovoj ustanovi za cilj imaju kako unaprijediti uslove boravka za oko 180 kakanjskih mališana tako i kroz različite programe i edukacije dodatno obogatiti njihovo znanjei kompetencije koje će ponijeti sa sobom iz vrtića i nastaviti graditi i razvijati kroz život.

Continue Reading