Connect with us

ZE-DO KANTON

Vlada ZDK i Privredna komora žele dodatno unaprijediti saradnju

05.03.2024.
ntvic.ba

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić održao je radni sastanak s predsjednicom i sekretarom Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, Dijanom Babić i Nedžadom Jusufhodžićem, a razgovarano je o nastavku saradnje između institucija ZDK-a i ove asocijacije, koja bi uskoro trebala biti potvrđena i novim memorandumom o saradnji.

Istaknuto je da je Privredna komora značajan partner Zeničko-dobojskog kantona, a saradnja se ogleda prevashodno u saradnji s Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Ministarstvom za privredu i Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Kako je rečeno, memorandumom će biti potvrđena saradnja na koordinaciji aktivnosti na donošenju zakonodavnog okvira, zajedničkim projektima, naročito projektima finansiranim iz EU fondova, saradnja u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, sajamskim prezentacijama, rješavanju problematike javnih komunalnih preduzeća te saradnji s dijasporom i privlačenju investicija iz dijaspore.

– Vlada Zeničko-dobojskog kantona želi unaprijediti saradnju s Privrednom komorom, ali i svim drugim udruženjima i asocijacijama koje okupljaju privrednike. Kreirali smo niz programa podrške jačanju konkurentnosti domaćih kompanija, ulažemo u razvoj poslovnih zona i svake godine povećavamo izdvajanja za podršku privredi. Želimo da stvorimo što bolje uslove za poslovanje naših kompanija i privlačenje novih investicija te ostanemo lider privrednog razvoja FBiH i države BiH – rekao je premijer Pivić.

Press služba ZDK