Connect with us

KAKANJ

Za potrebe Merhametove javne kuhinje u Kaknju prikupljeno 2,5 tona kurbanskog mesa

20.06.2024.
ntvic.ba (A.K.)

MDD Merhamet i ove godine uspješno je realizovalo akciju prikupljanja kurbanskog mesa. Za potrebe javne kuhinje prikupljeno je 2,5 tone kurbanskog mesa. Jedan dio je već podijeljen korisnicima dok će se ostatak mesa koristiti za pripremu obroka tokom cijele godine.

I ove godine akcija prikupljanja kurbana u kakanjskoj Merhametovoj kuhinji uspješno je realizovana. Na ovaj način obezbijeđena je dovoljna količina mesa kako bi korisnici, njih 180 imali mesne obroke tokom cijele godine.

-Prikupljeno je oko 2,5 tone kurbanskog mesa. Jedan dio smo odmah po prijemu podijelili našim korisnicima a ostatak ćemo iskoristiti za pripremu obroka u narednom periodu. Svaka donacija pa i ova, našoj kuhinji je dobro došla i zahvalna sam svim ljudima koji imaju osjećaj za ljude koji su u stanju potrebe, istakla je Šefika Osmanbegović, sekretat MDD Merhamet Kakanj.

Obzirom da je jedan dio već podijeljen korisnicima, ostatak mesa uredno je skladišten u Merhametovoj hladnjači koju je u proteklom periodu obezbijedila Općina Kakanj. Upravo ovo meso, obezbijeđeno zahvaljujući brojim donatorima će se koristiti shodno potrebama korisnika kuhinje sve do sljedećeg kurban Bajrama.

-Hladnjača koju smo dobili od Općine Kakanj nam je od velike pomoći. Ranije smo meso morali odvoziti u hladnjače koje nisu bile u našem vlasništvu. Sada kada imamo svoju nam je mnogo lakše. Po potrebi uzmemo meso i u našoj kuhinji pripremamo obroke za 180 naših korisnika, istakla je Osmanbegović.

I ova Merhametova akcija kao i sve ostale pokazatelj je da se zajedničkim djelovanjem može unaprijediti rad kuhinje i osigurati kvalitetan obrok za korisnike koji su u stanju socijalne potrebe i koji zahvaljujući ovim obrocima,  preživljavaju. Upravo ova akcija pokazala je da naše malo, nekome znači mnogo.

Continue Reading