Connect with us

KAKANJ

Članovi hora „Hazreti Hamza“ protekog vikenda u Kaknju održali predramazanski koncert

11.03.2024.
ntvic.ba (A.T., M.K.)

Članovi hora „Hazreti Hamza“ protekog su vikenda u Kaknju održali predramazanski koncert. Svojim su izvedbama oduševili kakanjsku publiku. Bila je ovo prilika i za promociju njihovog novog albuma pod nazivom “Iskreno”.

Hor “Hazreti Hamza” jedan je od najpoznatijih izvođača duhovne muzike u BiH, koji nerijetko nastupa na mnogim festivalima širom svijeta. Predramazanski koncert i promociju njihovog šestog albuma pod nazivom “Iskreno”, održali su u velikoj sali Doma kulture u Kaknju. Publika je uživala u izvedbama duhovne muzike kojom su članovi ovog hora nastojali, kako kažu, razgaliti duše vjernika pred Ramazan, a u tome su zasigurno i uspjeli.

-Osjećaj je lijep, čim je publika zadovoljna i mi smo veoma sretni. Umjetnicima je jako važno da ono čime se bave, na lijep način prezentuju svojoj publici, izjavio je za NTV IC Kakanj, Irfan Gazdić, član hora „Hazreti Hamza“.

„Hor Hamza“ je ove godine novim albumom obilježio trideset i prvu godišnjicu svog osnivanja i kao takav spada u jedan od najstarijih muzičkih kolektiva u Bosni i Hercegovini. Na albumu se nalazi ukupno devet numera, od čega su dvije ilahije i sedam autorskih pjesama, a sve je upakovano u jedno sinhroniziranu priču, što je i do sada bila praksa sastava.

-Ne možemo reći da nismo očekivali lijepe komentare, ali je drugačije kada položite ispit i kada učite i još kada dobijete ocjenu za to, onda budete posebno sretni, istakao je Irfan Gazdić, član hora „Hazreti Hamza“.

Da kvalitet interpretacija ne jenjava sa godinama, svojim nastupom potvrdili su članovi hora “Hazreti Hamza” iz Sarajeva, koji su ljubiteljima islamske duhovne muzike u Kaknju priredili nezaboravan doček svetog mjeseca Ramazana. Predramazanski koncert održan je pod pokroviteljstvom  Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, a u organizaciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Continue Reading