Connect with us

KAKANJ

U Fondaciji „Muharem Berbić“ Kakanj upriličena promocija knjige „Fragmenti ljubavi“ autora Adnana Muminovića

12.03.2024.
ntvic.ba (A.T.)

Proteklog vikenda u prostorijama Fondacije „Muharem Berbić“ upriličena je promocija knjige „Fragmenti ljubavi“ autora Adnana Muminovića. Radi se o knjizi ljubavne poezije. Na promociji pored autora, o knjizi su govorili recenzenti i promotori, književnik Ibrahim Osmanbašić i profesorica Šahza Karahodžić.

Knjiga „Fragmenti ljubavi“ 17- godišnjeg kakanjca Adnana Muminovića, je univerzalna ljubavna priča i može poslužiti svim ljudima koji su doživjeli iskrenu ljubav ili žude za njom, istaknuto je između ostalog na promociji.

-Ovo su univerzalne pjesme, pjesme za svakoga i nadasve za sve zaljubljene duše. Inače, ja pišem od malih nogu ali svoju prvu knjigu sam odlučio da napišem 2023. godine, istakao je za NTV IC Adnan Muminović, autor knjige „Fragmenti ljubavi“.

Promotori ovog književnog djela Ibrahim Osmanbašić i Šahza Karahodžić, su naglasili da je autor uradio ono što je do njega, tj. napisao je knjigu ljubavne poezije, te da mu je potrebna podrška, kako bi se afirmisao.

-Radi se o jednom izuzetnom talentu, jednom potencijalu. Adnan je uradio što je do njega kao mlad čovjek i sada je na nama kulturnim djelatnicima i čitavom društvu da ovakve talente dalje promovišemo, kazao je za NTV IC Ibrahim Osmanbašić, promotor knjige „Fragmenti ljubavi“

-Ovo jeste zbirka pjesama ljubavne poezije, koja mladalački i naivno, pomalo i dječije tka ljubav i čežnju i bol za voljenom osobom, ali u isto vrijeme, ovo je veoma ozbiljno djelo, naglasila je za NTV IC Šahza Karahodžić, promotorica knjige „Fragmenti ljubavi“.

Kako je i sam autor istakao, knjigu „Fragmenti ljubavi“ napisao je u kratkom vremenskom periodu, te je uspio završiti u augustu prošle godine. Također je dodao da će nastaviti sa pisanjem i u budućnosti, kako bi ostvario svoje snove u oblasti književnog stvaralaštva. 

Continue Reading