Connect with us

KAKANJ

Proteklog vikenda održano općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osnovnih i srednjih škola iz Kaknja

11.03.2024.
ntvic.ba (A.T., I.Š.)

U OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“ proteklog je vikenda održano 15. općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osnovnih i srednjih škola iz Kaknja. Na ovom je takmičenju učestvovalo 45 učenika iz šest osnovnih i tri srednje škole a najuspješnijim učenicima dodijeljene su nagrade za prvo, drugo i treće mjesto.

Na takmičenju, koje je organizovao Aktiv vjeroučitelja i MIZ Kakanj, učestvovali su učenici osmih i devetih razreda osnovne škole i učenici prvih razreda srednjih škola. Prvoplasirani učenici iz svih kategorija kakanjski će Medžlis predstavljati na takmičenju na nivou Muftijstva sarajevskog koje će biti održano u aprilu.

-Ove godine na takmičenju smo imali zaista jaku konkurenciju tako da smo prezadovoljni znanjem naših učenika. Idemo dalje na nivo Muftijstva sarajevskog i mislim da će sljedeće takmičenje biti već početkom aprila kazala je Hasija Ademi, predsjednica Aktiva vjeroučitelja Kakanj.

-Smisao ovih takmičenja je širenje znanja i učenje novih vještina. Svakako ono što posebno uz ova takmičenja želimo da potenciramo su druženja. Prilika je ovo za djecu da se upoznaju, da zajedno prouče neku ilahiju i da se pripreme za predstavljanje našeg medžlisa na sljedećem nivou takmičenja tj. na nivou Muftijstva sarajevskog, kazao je Zakir ef. Ljubović, glavni imam MIZ Kakanj.

Treće mjesto u kategoriji 8. i 9. razreda osnovne škole zauzele su učenice Hana Husagić i Sumeja Šehić, dok je treće mjesto u kategoriji prvog razreda srednje škola zauzela učenica Merjem Mehić. Drugo mjestu u kategoriji 8.i 9. razreda osvojile su učenice Sumeja Javoraš i Iman Čišija, a drugo mjesto u kategoriji prvog razreda srednje škole pripalo je Semini Delić. Prvo mjesto u 8. i 9. razredu osvojili su učenici Karim Mehić i Merjem Musić dok je prvo mjesto u kategoriji prvog razreda srednje škole osvojila Lamija Čelebić.

-Ovo je već druga godina da osvajam prvo mjesto na općinskom takmičenju iz Islamske vjeronauke. Nije bilo teško i očekujem dobre rezultate na Muftiluku poručila je Merjem Musić, učenica OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj.

Po završetku takmičenja dodijeljena su priznanja i vjeroučiteljima čiji su učenici bili najuspješniji na ovom takmičenju. Aktiv vjeroučitelja je ovom prilikom uručio i Zahvalnicu bivšem glavnom imamu MIZ Kakanj Sulejmanu ef.Čelikoviću za nesebičnu podršku radu Aktiva vjeroučitelja i podršci pri organizovanju ovakvih takmičenja.

Continue Reading