Connect with us

KAKANJ

I ove godine Merhamet organizuje aktivnosti podjele iftara

22.03.2024.
ntvic.ba (A.K.)

MDD OO „Merhamt“ Kakanj i ove godine u saradnji sa MIZ realizuje aktivnost pripreme i podjele iftara za građane Kaknja Iftar na kućni prag. Podjela iftara, koju obavljaju članovi Mreže mladih MIZ Kakanj, vrši se po svim kakanjskim džematima.

Pored redovnih aktivnosti u Merhametovoj kuhinji u Kaknju za vrijeme mjeseca Ramazana pripremaju se dodatni obroci. Riječ o pripremi iftara za građane Kaknja. Cilj ovih aktivnosti je da obiđu stari i iznemogli s područja općine Kakanj i da im se uruče gotovi obroci, da se posjete i oni koji su u potrebi i čije ramazanske sofre su nešto skromnije, a kako bi i oni osjetili blagodati ovog mubarek mjeseca, mjeseca Allahove dž.š milosti, oprosta, solidarnosti i činjenja dobra.

-Merhamet i ove godine priprema iftare za socijalno ugrožene građane, te starije osobe koje su same s područja naše općine. Iftare, gotove obroke im aktivisti Mreže mladih dostavljaju na kućni prag. Ovu aktivnosti realizujemo u saradnji sa MIZ Kakanj, istakla je Šefika Osmanbegović, sekretar MDD OO „Merhamet“ Kakanj.

Veliki doprinos u realizaciji ove aktivnosti dali su donatori. Iz Merhameta Kakanj je istaknuto i da svi građani Kaknja mogu učestvovati u ovoj akciji kako bi se do kraja ramazana posjetilo što više porodica.

-Svakog utorka i četvrtka imamo od 100 do 120 iftara. Pozivamo i građane Kaknja da nam se pridruže i podrže naš rad. Donacije osim novca mogu biti i u namirnicama i drugim potrebštinama, istakla je Osmanbegović.

I ova aktivnost koja se iz godine u godinu realizuje pokazatelj je zajedništva i empatije, jer naše malo nekome znači puno. A mnogima od nas, pored obroka, treba lijepa riječ i pružena ruka.

Continue Reading