Connect with us

KAKANJ

Kakanjski mališani priredili poseban program povodom Osmog marta

07.03.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

Kakanjski vrtići, „Mladost“ i „Pčelica i med“ različitim aktivnostima sa djecom i odgajateljicama obilježili su nadolazeći praznik 8. mart. Pored edukativnih i zabavnih sadržaja djeca su se vrlo vješto snašla i u drugim ulogama a posebne poruke poslali su upravo oni – najmlađi Kakanjci i Kakanjke.

Tradicija u najstarijem obdaništu u Kaknju je i priredba povodom  8. marta. Na praznik žena, prvenstveno za svoje mame a onda i za druge važne žene u porodici, mališani prirede različite tačke u kojima svi uživaju. Prije same priredbe provode se i druge aktivnosti u kojima se djeca mogu izraziti na sebi svojstven način i sve svoje emocije ugraditi u projekte koje realizuju s tetama.

– Brojne su aktivnosti koje radimo tokom cijele godine. Obilježavamo značajne datume i 8. mart jedan je od tih datuma. Ove godne smo u ovu aktivnost uključili i muške članove, očeve naše djece. Za mame smo zajedno izradili zanimljive čestitke za njhov dan – istakla je direktorica Obdaništa Mladost Azra Čišija.

I djeca iz vrtića „Pčelica i Med“ sa svojim tetama kroz različite kreativne aktivnosti obilježili su dan svojih majki. Mališani iz grupe „Zvjezdice“ na trgu ispred Pošte prodavali su ukrase i cvijeće koje su sami napravili.

– U realizaciji aktivnosti povodom 8.marta sudjelujemo svi. Prvenstveno djeca sa tetama a onda se ovoj našoj kreativnosti priključe i roditelji i šira lokalna zajednica. Na jedan fin način se edukujemo i razvijamo druge vještine kod djece – kazala je odgajateljica Dženana Karahodžić.

A oni najmlađi nesebično su uzeli učešće u ovim aktivnostima. Svojim razdraganim licima uljepšali su dan svih žena a posebno dan svojim mamama.

Tete, odgajateljice sa direktoricama ovih predškolsih ustanova, uz veliku podršku roditelja, još jednom su pokazale koliko je njihova uloga u životu svakog djeteta važna. To je i svojevrsna poruka za praznik žena, a ona govori o tome koliko žene mogu i koliko su spremne svoje znanje i vještine podjeliti sa onima najmlađima koji svojim postojanjem uljepšavaju svaki novi dan. A na njima svijet ostaje.

Continue Reading