Connect with us

KAKANJ

Mališani PPU Pčelica i med realizuju projekat “Limunada bubamara”

05.06.2023.
ntvic.ba (M.K.)

 “Limunada bubramara” naziv je projekta kojeg realizuju odgajateljice Privatne predškolske ustanove Pčelica i med, s ciljem razvoja radnih navika i poticanja komunikacijskih i drugih vještina kod djece. Mališani ove predškoleske ustanove danas su na trgu ispred Pošte uz igru i zabavu građanima Kaknja nudili osvježenje, a građani su simboličnim novčanim dopinosom mogli podržati ovu akciju. Akcija će biti održana i sutra, a sredstva prikupljena na ovaj način bit će iskorištena za nabavku novih igračaka.

Projekat Limunada bubamara održava se drugu godinu za redom u organizaciji PPU Pčelica i med. Cilj projekta je razvijanje radnih navika kod djece kroz vlastiti angažman, koji su prepoznali i građani Kaknja.

-Moram istaći da je ovo aktivnost koja je izuzetno značajna za djecu jer stiču radne navike a ujedno se djeca i zabavljaju, što i jeste cilj manifestacije. Svaki novi projekat za nas izazov jer stičemo nove ideje za kvalitetan rast i razvoj djece, naglasila je Harisa Muratović dir. PPU “Pčelica i med”.

Dvdesetpetoro djece sa odgajateljicama učestvuje u ovom projektu, te su pripremili osvježenje za građane Kaknja. Pored toga što se djeca osjećaju korisno, kroz ovaj projekat potiču se i komunikacijske vještine kod djece.

-Sam projekat je nastao na dječijoj ideji i djeca sa radošću učestvuju u cjelokupnoj pripremi projekta. Djeca se ovdje osjećaju korisno i odvažno dok im prilaze roditelji i slučajni prolaznici s kojima ostvaruju komunikaciju, izjavila je Almedina Avdispahić, odgajateljica PPU.

Od prikupljenih sredstava, planirana je kupovina novih igračaka te odlazak na izlet. Planirano je da bazar bude održan sutra na platou ispred Pošte u periodu od 9.30 do 13.30 h.

Continue Reading