Connect with us

KAKANJ

Mladi Crvenog križa Kakanj u akciji prikupljanja sredstava za liječenje Azre Zahirović

06.12.2023.
ntvic.ba (M.K.)

Kakanjci su pokrenuli mnogobrojne akcije  prikupljanja sredstava za liječenje Azre Zahirović, bebe koja je rođena sa rijetkom dijagnozom Artrogripoza. U akciju prikupljanja novčanih sredstava uključili su se i mladi Crvenog križa Kakanj, koji organizuju humanitarni turnir u odbojci. Turnir će biti upriličen u subotu  9. decembra u Sportskoj dvorani Kakanj.

100 hiljada eura neophodno je za liječenje Azre Zahirović, bebe kojoj je dijagnosticirana Artrogripoza. Ova dijagnoza se karakteristiše kao ukočenost mnogobrojnih zglobova, tetiva, te slabom pokretljivošću mišića, a kod Azre je zahvatila obje noge, kuk i desnu ruku. Neophodno je oko 100 hiljada eura za nastavak liječenja u Njemačkoj, kako bi Azra napravila svoje prve korake. Akciji su se priključili i mladi Crvenog križa Općine Kakanj koji organizuju humanitarni turnir u odbojci. Turnir će biti upriličen u subotu 9. decembra sa početkom od 9 sati, a kotizacija po ekipi iznosi 20 KM.

-Za apel smo čuli preko društvenih mreža i kao mladi volonteri Crvenog križa odlučili smo se odazvati ovom humanitarnom pozivu. Došli smo na ideju da organizujemo humanitarni turnir u odbojci za Azrine korake. Mogu se prijaviti svi građani BiH, već imamo prijavljene ekipe iz Konjica. Kotizacija iznosi 20 KM po ekipi, a ulaz 3 KM. Svi prisutni će moći uplatiti i dobrovoljne priloge, a naši volonteri će prodavati kolače i slatkiše. Svi građani su pozvani da učestvuju u ovoj humanoj misiji, izjavila je za NTV IC Edna Sarajlić, predsjednica Mladih Crvenog križa Kakanj.

Cijena ulaznice na turnir iznosi 3 KM, a građani će moći uplatiti i dobrovoljne priloge. Kakanjski volonteri su još jednom potvrdili da su spremni svojim aktivizmom dati doprinos u humanitarnim i dobrovoljnim akcijama. Svi građani Kaknja pozvani su na odbojkaški turnir, na kojem imaju priliku biti dio ozdravljenja bebe Azre Zahirović.

Continue Reading