Connect with us

KAKANJ

U Područnoj školi u Tršću opremljen kabinet informatike

07.12.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Zahvaljujući donatorskim sredstvima, u Područnoj školi u Tršću, koja pripada OŠ Mula Mustafa Bašeskija Kakanj, opremljen je kabinet informatike novom informatičkom opremom. Na taj način obezbijeđeni su kvalitetniji uslovi za održavanje nastave.

Kabinet informatike u školi u Tršću opremljen je sa sedam računara, koji će umnogome olakšati i unaprijediti izvođenje nastave. Zbog nedostatka informatičke opreme, u ovoj školi je u prethodnim godinama, bilo otežano izvođenje nastave, istakla je Rabija Sarač, nastavnica matematike i informatike.

-Do sada se nastava informatike realizovala vrlo teško, obzirom da je oprema zastarjela i imali smo nedovoljan broj računara. Zahvaljujući ovoj donaciji uveliko će se poboljšati kvalitet izvođenja nastave, istakla je za NTV IC Rabija Sarač profesorica matematike i informatike.

 Plan je da su u narednom periodu i u ostalim područnim školama obezbijedi nedostajuća informatička oprema.

-Što se tiče centralne škole kabineti su opremljeni, međutim potrebni su računari za područne škole u Bijelim Vodama i Zagrađu, izjavila je Senaila Selimović, direktorica OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“.

Iz osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“ su istakli da im je prevashodni cilj poboljšanje i unaprijeđenje uslova za rad učenika i nastavnika  s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata u odgojno-obrazovnom procesu.

Continue Reading