Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 09.02.2023. godine

10.02.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 09.02.2023. godine, u 00,20 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Blatuša, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW-Polo” kojim je upravljala P.M. (1987.) iz Zenice. Pregledom lica, pronađen je upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičena je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 09.02.2023. godine, u 01,20 sati, u mjestu Podvinci, izvršeno je krivično djelo “Krađa”, kojom prilikom je iz rezervoara radne mašine marke “Komatsu”, vlasništvo firme “Ado trans” d.o.o Visoko, izvršena krađa određene količine dizel goriva. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca. Istog dana, u vremenu od 13,30 do 14,30 sati, u mjestu Podvinci, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke “Ford” koje je prethodno koristilo lice B.I. (1991.) iz Visokog. Tom prilikom, pronađen je jedan kanister zapremine 20 litara dizel goriva i dva prazna kanistera zapremine 10 litara. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 09.02.2023. godine, u 19,45 sati, u ulici Šehida, izvršena je krađa torbe vlasništvo V.S. iz Kaknja, u kojoj se nalazio novčanik sa određenim iznosom novca i ličnim dokumentima, mobilni telefon i razne namirnice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 09.02.2023. godine, u 20,10 sati, u ulici Branilaca, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Peugeot” kojim je upravljao B.E. (1998.) iz Kaknja. Pregledom lica pronađen je upakovani sadržaj biljne materije koja asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 09.02.2023. godine, oko 02,55 sati, u mjestu Liješnica, na samouslužnoj praonici koja se nalazi u sklopu benzinske pumpe “Hifa Oil”, izvršena je krađa određenog iznosa novca iz aparata za usisivanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

U toku noći 08/09.02.2023. godine, u mjestu Donja Golubinja, na samouslužnoj praonici vlasništvo M.N. iz Žepča, iz dvije kase je izvršena krađa određenog iznosa novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 08/09.02.2023. godine, u mjestu Goliješnica, na samouslužnoj praonici vlasništvo M.M. iz Žepča, iz dvije kase, izvršena je krađa određenog iznosa novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 09.02.2023. godine, u ulici Zenički put, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo P.A. iz Žepča. Ovom prilikom otuđene su dvije pumpe za vodu od centralnog grijanja i vodokotlić. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading