Connect with us

KAKANJ

Ponijeri spremi za predstojeću zimsku sezonu

27.11.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

Ponijeri, kao jedino skijalište u ZDK sa novim ski liftom, spremni su za predstojeću zimsku sezonu. Iz JU KSC Kakanj  nadaju se dobroj sezoni i gostima iz cijelog kantona ali i BiH.

Prve pahulje snijega su pale. Svi oni koji vole zimu, skijanje, sankanje i druge akivnosti na snijegu očekuju nove snježne padavine, koje će biti dovoljne za zvanični početak nove zimske sezone na Ponijerima. Novoinstalirani ski lift spreman je i čeka dovoljne količine snijega i prve skijaše u ovoj sezoni.

-Možemo slobodno kazati da smo spremni za nastupajuću ski sezonu. Posebno nam je drago što ćemo evo od ove godine našim skijašima i našim klijentima moći omogućiti jedno udobnije i sigurnije skijanje obzirom da smo završili realizaciju jednog velikog projekta, mogu slobodno kazati „projekta desetljeća“ kada je u pitanju ski centar Ponijeri i instalirati jedan novi ski lift sa svim certifikatima koji podliježu evropskim direktivama i normama kazao je za NTV IC Mustafa Subašić, v.d. direktor Mustafa Subašić

Kapacitet novog ski lifta je znatno povećan u odnosu na dosadašnji, te pruža i veći stepen sigurnosti. Sve su to razlozi zbog kojih se ove godine na Ponijerima očekuje veliki broj posjetilaca.

-Posjeduje svoj vlastiti sigurnosni sistem i ove ćemo godine imati duplo veći kapacitet nego prethodnih godina. Posjeduje također kontrolu kvara na svakom pojedinačnom stubu, također sistem sa hidrauličnom opremom sa silikonskim uljem koji omogućava jedan veoma lagan i udoban polazak. Mi se radujemo, obzirom da smo se mnogo potrudili prošle godine i pripremali za naše građanstvo, radujemo se njihovom dolasku kazao je Mustafa Subašić, v.d.direktor Mustafa Subašić

Svoje godišnje odmore, vikende i slobodne dane Kakanjci već tradicionalno provode u vazdušnoj banji ove općine-na Ponijerima. I ove godine očekuju se i gosti iz susjednih gradova i općina, poručuju iz JU KSC Kakanj. Za početak nove skijaške sezone čekaju se nove snježne padavine i dovoljna količina snijega za kvalitetnu pripremu staze za skijanje.

Continue Reading