Connect with us

KAKANJ

U Kaknju upriličena promocija polaznika Škole hifza Muftijstva sarajevskog

06.07.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Nedavno je u prostorijama MIZ Kakanj upriličena svečana promocija polaznika Škole hifza Muftijstva sarajevskog. Ovoj svečanosti prisustvovali su 22 polaznika, koji su u protekloj godini uspješno naučili nove stranice i džuzeve iz Kur’ana.

Škola hifza Mufijstva sarajevskog je projekat koji traje od 2017. godine i koji je već dao značajne rezultate. Od preko 20 novih hafiza, četvero njih je sa područja Medžlisa Islamske zajednice Kakanj. I ove godine je na području kakanjskog Medžlisa organizovana svečana promocija 22 svršenika Škole hifza.

-Neki od njih koji su došli u Školu hifza prije godinu dana,  završili su trideseti džuz i započeli su sa učenjem novog džuza. Od ovih 22 svršenika, ove godine imamo među njima i one koji su završili već peti džuz ili peti krug. Tako da svake godine osjetimo napredak u ovoj našoj Školi hifza, istakao je Elvedin ef. Ibrahimspahić, koordinator Škole hifza MIZ Kakanj.

Među ovogodišnjim polaznicima Škole hifza koji su u protekloj godini ostvarili određene rezultate je i Alina Čizmić, koja je uspješno završila trideseti džuz iz Kur’ana.

-Polaznica sam Škole hifza gotovo godinu dana i završila sam trideseti džuz. Ono što me najviše privuklo u Školu hifza jeste način rada našeg muhaffiza Džemil efendije Gadžuna, naglasila je Alina Čizmić, polaznica Škole hifza MIZ Kakanj.

Važno je podsjetiti da je u proteklih pet godina, voditelj Škole hifza bio Hafiz Ibrahim Alparslan iz Turske, koji se nakon uspješno obavljenog posla vratio u Tursku. Na njegovo mjesto došao je Džemil ef. Gadžun koji je nastavio rad s polaznicima te u protekloj godini ostvario zapažene rezultate.

Continue Reading