Connect with us

KAKANJ

U okviru manifestacije „Kakanjska zimska čarolija“ i ove godine u Kaknju bogat novogodišnji program za djecu 

25.12.2023.
ntvic.ba (A.T.)

U okviru trodnevne manifestacija „Kakanjska zimska čarolija“, građani Kaknja, a prije svega naši najmlađi sugrađani, imat će priliku uživati u različitim sadržajima. Centar za ekologiju i održivi razvoj „CEKOR“, Javna ustanova kulturno sportski centar Kakanj i Općina Kakanj i ove godine organizuju bogat novogodišnji program.

Već treću godinu zaredom u Kaknju će biti upriličena manifestacija „Kakanjska zimska čarolija“. I ove godine, novogodišnji program za djecu, realizuje Centar za ekologiju i održivi razvoj Cekor, u saradnji sa JU KSC, a pod pokroviteljstvom Općine Kakanj. Manifestacija počinje u četvrtak 28. decembra, izradom novogodišnjih čestitki i ukrasa.

-U četvrtak uvečer ćemo imati mađioničara, u petak će svoj nastup imati Mirsad Abdagić Kike, a u subotu je planirana plesna novogodišnja predstava „Nevolje u radionici igračaka“. Imamo dvije radionice za djecu u četvrtak i petak, a u subotu imamo jednu radionicu za osobe starije životne dobi. Također od četvrtka počinje takmičenje za izbor najbolje novogodišnje čestitke kao i najboljeg sadržaja čestitke, istakao je za NTV IC Elmir Delibašić, predsjednik Centra za ekologiju i održivi razvoj CEKOR Kakanj.

Kako bi ova trodnevna manifestacija bila uspješno održana, Javna ustanova Kultruno sportski centar Kakanj će obezbijediti neophodne materijalno tehničke kapacitete.

-Mi ćemo kao i svake godine dati podršku u smislu naših kapaciteta, sale, kao i naših kompetentnih ljudi, koji će sve to popratiti i pomoći da se sve to uspješno održi, kazao je za NTV IC Dženan Ajdinović, direktor JU KSC Kakanj.

Iz Centra za ekologiju i održivi razvoj CEKOR su na kraju poručili da će ovogodišnja „Kakanjska zimska čarolija“ biti jedinstvena prilika za djecu, ali i roditelje da provedu ugodne trenutke u novogodišnjem ambijentu, te da uživaju u bogatim programskim sadržajima.

Continue Reading