Connect with us

KAKANJ

U Osnovnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj opremljen „Šareni kutak“

28.11.2023.
ntvic.ba (A.T.)

U Osnovnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj opremljen je „Šareni kutak“, prostor namijenjen prije svega za odmor učenicima koji vozare i ranije dolaze u školu, te kao prostor u kojem učenici mogu kvalitetno iskoristiti vrijeme prije ili nakon nastave.

„Šareni kutak“, smješten u holu OŠ MMB, učenicima omogućava da se u ugodnom okruženju odmore za vrijeme pauza, pripreme za nastavu, ponove školsko gradivo, ili korisno provedu vrijeme nakon nastave, a do polaska kući. Ideja za uređenjem ovog prostora, došla je od direktorice Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“, a realizovana je uz pomoć donatorskih sredstava.

-Jedno jutro kad sam došla na posao, vidjela sam grupu učenika koji stoje ispred škole i čekaju da uđu. Bilo mi je žao, jer je bilo hladno. I onda sam došla na ideju da im uredimo ovaj „Šareni kutak“, koji učenici mogu koristiti za pauze u toku nastave, za učenike koji vozare i koji ranije dođu u školu, da mogu ući i sjesti u toplo, da mogu nešto pročitat, napisat domaći zadatak i pripremit se za nastavu, kazala je za NTV IC Senaila Selimović, direktorica OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj.

Posebno je važno što će učenici tokom hladnih ili kišovitih dana imati toplo i ugodno mjesto za slobodno vrijeme.

-Kada završe nastavu učenici koji čekaju autobus, povratak kući, mogu iskoristiti ovaj „Šareni kutak“ za pisanje zadaće i za druženje. Jer ovdje imamo i mini biblioteku i društvene igre. Djeca se mogu družiti i čekati povratak kući, dodala je Selimović.

„Šareni kutak“ učenicima omogućava i više vremena za druženje i razmjenu iskustava. Iz Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“ su poručili da različitim sadržajima nastoje unaprijediti uslove za rad, te učenicima omogućiti ugodan boravak u školi.

Continue Reading