Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BiH: Na putnim pravcima u višim predjelima ima snijega

17.04.2024.
ntvic.ba

Zbog snježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile pojedine dijelove Bosne i Hercegovine, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, a iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) izdvajaju puteve Glamoč – Mlinište i Turbe – Banja Luka. U nižim predjelima kolovoz je mokar i mjestimično zasnježen, prenosi Anadolu.

Za danas je najavljen početak radova na zamjeni rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo – Srebrenik, zbog čega će se svakog radnog dana od 8 do 15 sati saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnim putevima Ključ – Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac – Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Kladanj – Vlasenica (Gojsalići), Srbljani – Bosanska Krupa, Tarčin – Konjic (na dvije lokacije), Jelah – Doboj (Kraševo), Travnik – Donji Vakuf (Komar), Jablanica – Potoci (Donja Jablanica), Dobro Polje – Miljevina, Čevljanovići – Nišići i Bijeljina – Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik – Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno, ističu iz BIHAMK-a.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica – Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Naredna dva dana, 18. i 19. aprila, zbog obavljanje redovnog servisa tunela Ivan na dionici autoceste A-1 Tarčin – Bradina od 8 sati ujutro do završetka radova biće obustavljen saobraćaj i to u smjeru Tarčin – Bradina u četvrtak, a u smjeru Bradina – Tarčin u petak.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Continue Reading