Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BiH: Počinju radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica – Potoci

15.03.2024.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz Bosanskohercegovačkog automotokluba (BIHAMK) skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja, javlja Anadolu.

Izdvajaju magistralne puteve: Bihać – Srbljani – Bosanska Krupa, Jajce – Banja Luka, Turbe – Karanovac, Novi Travnik – Bugojno, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj – Živinice – Šićki Brod, Višegrad – Vardište, Foča – Gacko i Sarajevo – Foča – GP Hum.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo – Grebak – Ustikolina – Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo – Rogatica – Ustiprača – Goražde – Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica – Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Danas počinju radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica – Potoci, zbog čega će vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac – Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Žepče – Zenica, Čevljanovići – Nišići, Grude – Vitina i Rača – Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Continue Reading