Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Kolovoz mokar ili vlažan, učestali odroni

03.01.2024.
ntvic.ba

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili ponegdje još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju i na mjestimično jake udare vjetra.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoj Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Radovi su aktuelni na putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati), a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša i Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog Nove godine, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Continue Reading