Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Kolovoz suh i mjestimično vlažan, oprez zbog poledice

10.01.2024.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske temperature na svim vlažnim lokalitetima došlo je do formiranja poledice. Poledica je posebno izražena na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, a u višim predjelima ponegdje može biti i zaostalog snijega na kolovozu.

Slabog snijega i ledene kiše ima na dionici Izačić-Bihač-Ripač-Vrtoče. Magla smanjuje vidljivost na dionicama Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Kladanj-Bukinje, kao i na širem području Doboja i Banovića. Upozorava se i na mjestimično jak vjetar, posebno na dionici Mostar-Nevesinje. 

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Čapljina-Studenci, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog vanrednog servisiranja tunelske cijevi tunela 25. novembar, na dionici Bradina-Lepenica, smjer Konjic-Sarajevo doći će do obustave saobraćaja u četvrtak i petak (11. i 12.1.2024. godine) u terminu od 08 do 17 sati. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati magistralnim putem M-17 Bradina-Blažuj.

Na dionicama sa aktuelnim radovima saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Continue Reading