Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Mjestimično vlažn kolovoz, oprez zbog jutarnje magle i odrona

31.08.2023.
ntvic.ba

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se i na moguće odrone. 

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje), obustavlja se saobraćaj svakodnevno od 8 do 15 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje i obratno.

Na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Danas i sutra, od 8 do 17 sati obustavit će se saobraćaj na regionalnom putu Krupac-Igman (na dijelu od Krupca do priključka za Trnovo, Dejčiće, Pendićiće i Lediće).

Danas će od 7 do 17 sati zbog polaganja završnog sloja asfalta za saobraćaj biti zatvoren i regionalni put Zenica-Lašva (u naselju Janjići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko i Semizovac-Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Continue Reading