Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove slabija magla

16.02.2024.
ntvic.ba

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove jutros slabija magla. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je poledica i dalje moguća na zasjenjenim dionicama u višim predjelima. 

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, a izdvajaju se  putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Turbe-Karanovac Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Continue Reading