Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog magle

11.08.2023.
ntvic.ba

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da poštuju sve saobraćajne propise.

Kraj je radne sedmice tako da se očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače teretnih vozila da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač- Dubovsko, Bihać-Kamenica i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Gradiška, Ivanica i Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Continue Reading