Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Niske temperature pogoduju formiranju poledice na putevima

30.11.2023.
ntvic,ba

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na svim vlažnim putnim pravcima, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Iz BIHAMK-a posebno skreću pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Slaba magla smanjuje vidljivost na širem području Sarajeva, Kupresa, Kalesije, Viteza i Kiseljaka.

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima i napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Tokom dana, usljed porasta temperature, očekuju se učestali odroni, a iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Bihać – Srbljani – Bosanska Krupa, Velika Kladuša – Bužim, Jajce – Banja Luka, Turbe – Karanovac, Mostar – Polog, Žitomislići – Doljani i Sarajevo – Foča.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica – Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik – Bugojno (preko Rostova), Bilješevo – Lašva, Ključ – Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići – Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje – Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Continue Reading