Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Oprez, kolovozi su mokri, upozorenje i na učestle odrone

17.01.2023.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Snijeg pada na pojedinim dionicama u višim predjelima, a trenutno se zadržava na kolovozu na putevima: Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Turbe-Banja Luka, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Livno-Karlov Han. Iz IC BiHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Od danas do petka meteorolozi su najavili intezivnu kišu, bujice, te jak vjetar u istočnim krajevima zemlje, pa se apeluje na vozače da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i uvjetima puta.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik), kao i na magistralnom putu Mostar-Stolac, te kod petlje Blatuša u Zenici i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Continue Reading