Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Oprez zbog magle i odrona

07.02.2024.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla jutros smanjuje vidljivost na području Visokog i Goražda, kao i na magistralnom putu Konjic-Jablanica. U zapadnim krajevima upozorava se na povremeno jak vjetar.

Na brojnim dionicama učestali su odroni, izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Ribnica-Banovići, Simin Han-Kalesija, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Continue Reading