Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Pojačan promet vozila na graničnim prelazima

21.08.2023.
ntvic.ba

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Velika Kladuša, Izačić i Delruša, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 30 minuta.

“Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja“, navodi se u redovnom jutarnjem izvještaju o stanju na cestama Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK)

U izvještaju se navodi i da su brojne dionice sa aktuelnim radovima, te preporučuju vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

U toku su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, tako da se od 07 do 19 sati saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Continue Reading