Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, povećana opasnost od odrona

29.08.2023.
ntvic.ba

Zbog saobraćajne nezgode kod mjesta Klokotnica obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Gračanica-Doboj.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Za danas je najavljen početak radova na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje), zbog čega će svakodnevno u vremenu od 08 do 15 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko i Semizovac-Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 10 do 30 minuta.

Continue Reading