Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: U većem dijelu zemlje saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu

13.06.2023.
ntvic.ba

Zbog većeg odrona, usporeno je saobraćanje na regionalnom putu Teočak-Sapna (u mjestu Sniježnica), javlja BIHAMK.

Zbog izlijevanja bujičnih potoka jednom trakom, naizmjenično, saobraća se i na regionalnom putu Milići-Zeleni Jadar (u mjestu Derventa).

U većem dijelu zemlje saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vozači se upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle ili niske oblačnosti te skreću pažnju i na odrone kamenja ili zemlje na kolovoz.

Iz BIHAMK-a mole vozače da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Radovi na mostu Gorica

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima moguća kraća čekanja

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kraća čekanja.

Continue Reading