Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: U zapadnoj Bosni kolovozi mokri ili vlažni, u većem dijelu zemlje nesmetan saobraćaj

30.08.2023.
ntvic.ba

U zapadnoj Bosni povremeno pada kiša, pa su kolovozi mokri ili vlažni, dok se u većem dijelu zemlje jutros saobraća uz povoljne vremenske prilike. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila. Iz IC BiHAMK-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Počeli su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje), zbog čega se svakodnevno u vremenu od 08 do 15 sati saobraćaj obustavlja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Berkovića i Bileća ka Trebinju.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) od 07 do 16;30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Continue Reading