Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Upozorenje na jak vjetar na pojedinim putnim pravcima

09.02.2024.
ntvic.ba

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, objavili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Magla smanjuje vidljivost na putevima: Glamoč – Priluka, Žitomislići – Doljani i Hutovo – Ravno, dok zbog jakog vjetra iz BIHAMK-a upozoravaju na puteve: Bugojno – Novi Travnik, Velika Kladuša – Bužim – Bosanska Otoka, Srebrenik – Šićki Brod, Ormanica – Gradačac, Zenica Sjever – Jošanica i Ključ – Bosanski Petrovac.

Tokom dana, zbog temperaturnih promjena, upozoravaju na odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju puteve: Crna Rijeka – Jajce – Donji Vakuf, Bugojno – Kupres, Kladanj – Vlasenica, Ribnica – Banovići, Tuzla – Kladanj – Olovo, Turbe – Karanovac i Sarajevo – Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik – Bugojno) i Makljen (Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude – Vitina, Čevljanovići – Nišići i Rača – Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice – Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna.

Continue Reading