Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BIHAMK: Zbog jakih pljuskova otežano saobraćanje na većini putnih pravaca u BiH

16.06.2023.
ntvic.ba

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

Pojačan je promet vozila u blizini gradskih centara. Mole se vozači da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Skreće se pažnja i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Continue Reading